Nowe AUDI A4 - premiera światowa.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Maicroft
    Moderator
    S_OCP MemberModeratorr
    • 2004
    • 25757
    • Audi

A to gdzies juz jezdza Passaty B9, fajnie wygladaja ??
    Spritmonitor.de

Komentarz

• paweł2
      L&K
      • 2010
      • 1405

B5 1996-2000
      B5FL 2000-05
      B6 2005-10
      B7 2010-14
      B8 2014-

Gdzie tu B9 :roll: :wink:
      Cała Polska woła z nami wyp...dalać z uchodźcami.

Komentarz

• Northeusz
        RS
        • 2010
        • 1677
        • Octavia I (1U2)
        • AUM 1.8 20VT 150 KM

Zamieszczone przez paweł2
        B5 1996-2000
        B5FL 2000-05
        B6 2005-10
        B7 2010-14
        B8 2014-

Gdzie tu B9 :roll: :wink:
        paweł2, licząc po kolei samochód z tematu wątku to:
        A4 B5 - od 1994
        A4 B6 - od 2000
        A4 B7 - od 2004
        A4 B8 - od 2007
        i A4 B9 - zostało zaprezentowane w czerwcu 2015
        Pozdrawiam
        Northeusz

Komentarz

• Enriquez
          RS
          • 2009
          • 7685
          • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez Maicroft
          A to gdzies juz jezdza Passaty B9, fajnie wygladaja ??
          No przecież napisał, że takie same.
          Pozdrawiam
          Marcin

Komentarz

• leszekmw
            RS
            • 2005
            • 5356

Maicroft, aa...no to fakt..skąd mi se wzięło ze to b9..pewnie mi się z audi pomyliło.
            w takim razie pisaliśmy o tym samym..
            O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
            GVI 1.4TSI
            LANCIA YPSILON 1.2 MPI
            tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• Maicroft
              Moderator
              S_OCP MemberModeratorr
              • 2004
              • 25757
              • Audi

Northeusz, Ale ja napisalem o porownaniu kolejnych edcyji Passata, analogicznie do porownania Audi A4. No i trzeba by dodac do Twojego spisu Audi 80 od wersji B1 z 1972 roku do B4, po czym Audi zmienilo oznaczenia na modele A(S)x i A4 wskoczylo jako B5.

Chociaz kolega wypisal tez Passaty nowozytne od B5 w gore 8)

A Leszek odniosl sie mam wrazenie do Passata, w ktorym model B9 jeszcze nie istnieje.
              Spritmonitor.de

Komentarz

• paweł2
                L&K
                • 2010
                • 1405

Zamieszczone przez Northeusz
                paweł2, licząc po kolei samochód z tematu wątku to:
                Kuzwa,sorry ja pisałem o Pasku. 8)
                Cała Polska woła z nami wyp...dalać z uchodźcami.

Komentarz

• Alonzo_
                  RS
                  • 2009
                  • 2460
                  • Hyundai

Zamieszczone przez Maicroft

A Leszek odniosl sie mam wrazenie do Passata, w ktorym model B9 jeszcze nie istnieje.
                  Chyba, że tego nowego "pindola" dla Chińczyków od VW zaliczymy jako B9.... :wink:

Długo wyczekiwany następca Phaetona wreszcie został zaprezentowany. Dla klientów z Europy nie mamy jednak dobrych wieści

Komentarz

• Maicroft
                    Moderator
                    S_OCP MemberModeratorr
                    • 2004
                    • 25757
                    • Audi

E, to nie ta liga. Ten bedzie mial jak poprzednik silnik wzdluznie i pod maska wyladowala ponownie jakas V6, tylko juz to pewnie bedzie sufit, a nie jak poprzednio nawet W12 - inna liga, dla plebsu zostaly tylko R4 w poczciwym Passacie
                    Spritmonitor.de

Komentarz

• pstryczek
                      RS
                      • 2009
                      • 10778
                      • Superb III (3V3)

Po ostatnich przekomarzaniach z "wyznafcom" pojechałem do ASO Audi i odbyłem jazdę próbną nowym B9 2,0 TDI 190 PS. Auto dziwnie wyposażone, w środku wypas, na zewnątrz tylko ksenony. Szału nie ma jeśli chodzi o jazdę, faktycznie trochę mu brak wyciszenia, coś też zgrzypiało w plastikach za tylną kanapą na progach zwalniających i na wolnych obrotach silnika w desce przed pasażerem. Widać w marce premium też oszczędzają. Nie kupiłbym takiego samochodu, może w benzynce ciszej
                      Marek

Komentarz

• marlej108
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2006
                        • 4976
                        • Octavia III (5E3)
                        • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Zamieszczone przez pstryczek
                        Po ostatnich przekomarzaniach z "wyznafcom" pojechałem do ASO Audi i odbyłem jazdę próbną nowym B9 2,0 TDI 190 PS. Auto dziwnie wyposażone, w środku wypas, na zewnątrz tylko ksenony. Szału nie ma jeśli chodzi o jazdę, faktycznie trochę mu brak wyciszenia, coś też zgrzypiało w plastikach za tylną kanapą na progach zwalniających i na wolnych obrotach silnika w desce przed pasażerem. Widać w marce premium też oszczędzają. Nie kupiłbym takiego samochodu, może w benzynce ciszej
                        Po pierwsze to nie wiedzialem, ze nasze przekomarzania maja na Ciebie az taki wplyw.... teraz sie bede bal cokolwiek napisac, zebys czasem sobie czegos nie zrobil bo potraktujesz to za bardzo na serio ;-)

po drugie to jakies fantazje wypisujesz co do tego A4... Na pewno jest w nim ciszej niż w twoim 7 letnim Superbie...

A po trzecie kogo obchodzi co ty byś kupił. Przeciez nowego dovrego auta nigdy nie miales bo kupujesz tylko używane i potem się podniecasz ze twój 7-letni superb jest lepiej w teorii wyposażony od podstawowej wersji Octavii ktora sobie nowa ktos kupuje. A to ze to takie nuby extra wyposażenie w tym twoim dziadkowozie w połowie nie działa albo zaraz sie może rozpaść to juz dla ciebie nieważne.
                        http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
                        Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• pstryczek
                          RS
                          • 2009
                          • 10778
                          • Superb III (3V3)

Aż takiego wpływu nie masz :P
                          Ale wracając do tego samochodu to dziwnie się patrzało na wirtualny kokpit. Auto ładnie przyśpiesza z tym silnikiem. Ogólnie OK, ale ciasnawe jak dla mnie.
                          Ciekawe mogłyby być wrażenia z 2.0 TSI.
                          Na salonie stało piękne A6 z 3,0TDI 272 KM, to jest to co by mi pasowało :P
                          Marek

Komentarz

• marlej108
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2006
                            • 4976
                            • Octavia III (5E3)
                            • CJZB 1.2 TSI 86 KM

tak, A6 piekne, ale na moj dziadkowy gust to wolalbym 2.0 tdi i koniecznie z automatem :-) a tych 272 koni to bym nigdy nie uzyl chyba...
                            Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• Matfiejkos
                              Rider
                              • 2015
                              • 556
                              • Octavia I (1U2)
                              • ARX 1.8 20VT 150 KM

marlej108, auto zmienia ludzi - patrz Agamek12 :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech .

Bez offtopu - Mi się B9 podoba, ale jednak mimo wszystko wolałbym B8. Jakoś bardziej do mnie przemawia. Ale żadnym bym nie pogardził :lol: .
                              Srebrna Szczała 1.6 Octavia I FL Classic - sprzedana po 15 latach
                              Jeszcze srebrniejsza Szczała 1.8T Octavia I FL Elegance

Zapraszam do obejrzenia mojego auta i luźnych pogaduch
                              Škoda Octavia I FL Elegance+ 1.8T 4x4

Komentarz

• andriu21tg
                                L&K
                                S_OCP Member
                                • 2008
                                • 1499

marlej108, Premium ma swoje ceny. I swoich klientów ..

Komentarz

• pstryczek
                                  RS
                                  • 2009
                                  • 10778
                                  • Superb III (3V3)

Jak kolega UP'em lata na maks prędkościach to te 272 KM mogłyby nie wystarczyć :diabelski_usmiech
                                  Marek

Komentarz

• marlej108
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2006
                                    • 4976
                                    • Octavia III (5E3)
                                    • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Eee nikt nie potrzebuje do przepisowej jazdy wiecej niż 100 KM.

W up! to byl eksperyment ile toto pojedzie. A A4 co mi z tych 160KM i 8 sekund z kawałkiem do setki? Ja tego w ogóle nie używam praktycznie. Mógłbym mieć spokojnie w A4 120 konna wersje.
                                    Jasne ze fajnie sie pędzi i wszystko wyprzedza na autostradzie ale ile ja mam tych autostrad z Gdańska? Jedna.... A poza tym spalanie od razu wysokie...
                                    Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• michal8937
                                      Rider
                                      • 2010
                                      • 467
                                      • Seat

Zamieszczone przez Maicroft Zobacz wpis
                                      leszekmw, Tablety nie sa chowane i tak samo ma od kilku lat Mercedes. Taka moda zapanowala i tyle
                                      Podobno jest to spowodowane jakimiś wymogami obowiązującymi w USA...
                                      Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga prawno-motoryzacyjnego na którym znajdziecie teksy prawne oraz testy najnowszych aut, w tym grupy VAG!
                                      https://www.facebook.com/prawoimotoryzacja/
                                      https://prawoimotoryzacja.blogspot.com/
                                      https://www.instagram.com/prawoimotoryzacja/

Komentarz

• michal8937
                                        Rider
                                        • 2010
                                        • 467
                                        • Seat

Miałem przez kilka dni na jazdach nowe A4 B9 w wersji 2.0 TDI 190 automat quatrro. Trzeba przyznać, że jakość Audi wymiata, a wyciszenie kabiny jest niesamowite. Tylko ta cena...
                                        Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga prawno-motoryzacyjnego na którym znajdziecie teksy prawne oraz testy najnowszych aut, w tym grupy VAG!

Komentarz

• Lukii
                                          Rider
                                          • 2015
                                          • 562

Audi też tnie koszta i swoj znany od lat naped Quattro bedzie dawala teraz w A6 np tylko do 3 litrowych motorow i wyzej.
                                          2litrowe beda ganiać jak niższe modele na haldexie.
                                          Uważam że marki typu premium tak dają dupy że szkoda gadać - nie pomoże nowa szata, pierdoły bo kto za dobrze wyposażone a4 będzie dawał ponad 300 tys....
                                          Lukii

Mój Brokuł

Komentarz

• feels3
                                            Rider
                                            • 2013
                                            • 348

Na szczęście tych oszczędności nie widać kiedy wsiada się do środka, kapitalnie prezentuje się najnowsza generacja Audi.

Komentarz

• michal8937
                                              Rider
                                              • 2010
                                              • 467
                                              • Seat

Zamieszczone przez Lukii Zobacz wpis
                                              Audi też tnie koszta i swoj znany od lat naped Quattro bedzie dawala teraz w A6 np tylko do 3 litrowych motorow i wyzej.
                                              2litrowe beda ganiać jak niższe modele na haldexie.
                                              Uważam że marki typu premium tak dają dupy że szkoda gadać - nie pomoże nowa szata, pierdoły bo kto za dobrze wyposażone a4 będzie dawał ponad 300 tys....
                                              A4 za 300 tyś? Chyba S4 Przez kilka dni jeździłem A4 B9 2.0 TDI 190 Quattro z automatem. Samochód rewelacja. Niebawem relacja na blogu.

Komentarz

• michal8937
                                                Rider
                                                • 2010
                                                • 467
                                                • Seat

Zamieszczone przez feels3 Zobacz wpis
                                                Na szczęście tych oszczędności nie widać kiedy wsiada się do środka, kapitalnie prezentuje się najnowsza generacja Audi.
                                                Też tak uważam. Szkoda tylko, że od obecnego A4 ekran jest już na stałe i się nie chowa...

Komentarz

Pracuję...